Over mij

afbeelding van gastouder JenniferIk ben Jennifer Nyagbe. Getrouwd en met 2 volwassen kinderen die alleen in het weekend thuis zijn. Zelf heb ik al mijn hele leven een passie voor kinderen. We wonen in Wageningen aan een kindvriendelijk plein waar kinderen lekker buiten kunnen spelen. In het verleden heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt.  Als administratief medewerker bij onder andere Het Talen Centrum van Wageningen Universiteit en het voormalige WICC.  Verder heb ik gewerkt in de catering en in de zorg. Tussendoor heb ik altijd veel op kinderen gepast. Kinderen kwamen altijd graag bij mij over de vloer. Sinds mei 2015 werk ik als gastouder nadat ik de nodige opleidingen had afgerond. Ik ben vrolijk en spontaan en waar nodig ook duidelijk. Contact maken met de kinderen gaat me makkelijk af. Signalen van kinderen vang ik goed op waardoor ik op tijd en adequaat kan reageren.

Mijn aanpak en filosofie

speeltuintje waar vaak naar toe ga met de kinderen
speeltuintje vlakbij ons huis

Als gastouder neem ik voor ieder kind lekker de tijd en geef ik ze veel aandacht. Natuurlijk krijgen ze ook volop de ruimte om zelf dingen te ontdekken. Ik ga veel naar buiten met de kinderen. Daar valt van alles te zien en te beleven. Ze leren hun omgeving kennen en ook wat ze zelf allemaal kunnen. Het is leuk om te zien hoe ze op elkaar reageren en op andere kinderen die ze buiten zien. Over wat we zoal doen op een dag ook meer op de pagina “Een dag“.

Veiligheid en vertrouwen staan bij mij centraal. Kinderen hebben ruimte nodig, letterlijk en figuurlijk. Een plek waar ze zich thuis voelen en waar ze dingen kunnen doen die ze leuk vinden. Daarom is het van belang om het kind ruimte te bieden om zelf te ontdekken, en niet te snel in te grijpen of te verbieden. Vertrouwen hebben in kinderen is een belangrijke voorwaarde om ze te kunnen begeleiden in hun ontwikkeling. Vertrouwen hebben betekent ook geen overspannen verwachtingen koesteren. Het kind de tijd gunnen zelf iets uit te zoeken of op te lossen.

Door persoonlijk aandacht wennen de kinderen snel en voelen ze zich veilig en vertrouwd.

Wil je weten wat ouders van mij vinden, kijk dan onder referenties. Voor meer informatie over mijn opleiding en bevoegdheid klik hier.